Казанок виготовлений із харчового алюмінію. Він — розбірний, перетворюється на розкладеному вигляді на ємність:
- одну глибоку об'ємом 1,3 літра (для приготування перших страв);
- одну дрібну, схожу на сковороду, об'ємом 0,5 літра (для приготування других страв).
Конструкція повністю адаптована до екстремальних умов, вирізняється компактністю, зручністю під час транспортування.
Казанок Армійський габаритні розміри: 150 × 100 × 170 мм, об'єм казанка 1,3 літра, об'єм кришки 0,5 літра. Зроблений з харчового алюмінію, пофарбований у зелений колір.
Котел-ок армійський (сондатський, також похідний казанок) — польовий (похідний) посуд, що розміщений на обладнанні військовослужбовців багатьох держав світу.
Найпоширеніший варіант являє собою місткість з опукло-вогнутим профілем дна, увігнутим з одного боку. Але може мати й сферичну форму. Обладнаний дротяною ручкою-петлею для підвішування та перенесення. Під час носіння на поясному ремені увігнута сторона має розташовуватися до тіла. Кришка казанка може використовуватися як сковороди під час розігрівання або приготування другої страви. Ручка кришки призначена для її утримування, надійно замикає кришку під час перенесення, у спеціальні отвори на ручці вставляється столова ложка.
Схожі котелки вживалися радянськими, німецькими, італійськими та японськими військами під час другої світової війни.
Під час роздання їжі в польових умовах (приготовлена на польовий кухні) кухар перша страва наливає власне в казанок, а друга страва та паяння хліба накладає в кришку.
Під час приготування їжі військовослужбовці об'єднуються по двоє: в одному казанці варять першу страву, в іншому — друге. Другий казанок також використовується для приготування чаю.
Основні | |
---|---|
Об`єм | 1.7 л |
Матеріал | Алюміній |
Тип горловини | Широка |
Колір | Зелений |
Форма | Овальна |
Призначення фляги | Для води |
Стан | Новий |
- Ціна: 580 ₴